با وجود آنکه جهش‌های جدید امیکرون در حال چرخش هستند و بعضی کشورها نیز برای مقابله با آن از واکسن‌های جدید دوظرفیتی مبتنی بر «ام‌آران‌ای» استفاده می‌کنند؛ کارشناسان معتقدند واکسن‌های ساخته شده برای سویه‌های قبلی هم می‌توانند مرگ و ‌ میر را کاهش دهند و نیازی به ساخت واکسن جدیدنیست.

سید محمد رضا هاشمیان، استادتمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: با وجود اینکه نوسانات و جهش‌های ویروس کرونا همیشه غافلگیرکننده بوده؛ اما در ماه‌های اخیر ترس و وحشت از آن بسیار کمتر شده است. البته بنا بر اعلام وزارت، بهداشت طی روزهای اخیر ۱۲۵ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ شناسایی شده که ۶۷ نفر از آن‌ها بستری شده‌اند. این آمار با وجود اینکه نسبت به ماه‌های قبل بیشتر شده اما در کل رو به بهبود است. اما همه اینها مانع از تکمیل واکسیناسیون دربرابر این بیماری نخواهند شد.

در ایران نیز همچنان نگرانی‌هایی درباره بعضی واکسن‌ها به ویژه واکسن‌هایی از نوع «ام آران‌ای» هست چون اغلب فکر می‌کنند این واکسن‌ها ریسک ابتلا به سکته مغزی را افزایش می‌دهند. حال آنکه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده هیچ نوع شواهدی مبنی بر اینکه واکسن کرونا خطر سکته مغزی را در افراد مسن بالا می‌برد، وجود ندارد.
 

آمار ابتلا رو به کاهش است

سید محمد رضا هاشمیان، استادتمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و فوق تخصص مراقبت‌های ویژه در باره وضعیت بیماری کرونا می‌گوید:  «خوشبختانه در روزهای اخیر روند ابتلا و تعداد فوتی‌ها در دنیا رو به کاهش است و مخصوصاً آمار ابتلا به صورت امیدوار کننده‌ای در حال کاهش است. همان طور که پیش بینی شده بود روند بیماری در کشور ما نیز طول و عرض کوتاه‌تری داشته است. یعنی به نظر می‌رسد ما موفق شده‌ایم قله پیک را هم پشت سر بگذاریم.

بخش مراقبت‌های ویژه نیز در بیماستان‌های کشور چندان شلوغ نیست که این موضوع در مورد بیماری کووید اتفاق خوبی است.

 پیک‌های جدید در ژاپن و چین

به گفته این استاد دانشگاه، پیک جدید کرونا بیشترین ضربه را به ژاپن و چین وارد کرده است. البته در حال حاضر اخبار به روزی از چین مخابره نمی‌شود. ولی مسئولان چینی اعلام کرده‌اند قله پیک را پشت سر گذاشته‌اند. در ژاپن هم تعداد مبتلایان تقریباً رو به کاهش است. ولی شیب تعداد مرگ و میر با سرعت کمتری رو به کاهش است.

 بالا بودن مرگ و میر در ژاپن نیز به خاطر سن بالای جمعیت این کشور و کاهش ایمنی افراد در برابر بیماری کروناست که همین موضوع می‌تواند باعث مرگ و میر بیشتر شود.

مشکلات سالمندان مبتلا به کرونا

دکتر هاشمیان می‌گوید بیماری کرونا در ژاپن به عنوان بیماری کلاس ۲ یعنی خطرناک طبقه‌بندی شده است. بیمارانی که در خانه سالمندان به کرونا مبتلا می‌شوند تا زمانی که وارد بیمارستان دولتی نشوند؛ دارویی نمی‌گیرند. یعنی مراجعات دیر هنگام، مشکل اصلی برای قشر مسن در ژاپن است.

موضوع دوم هم ممانعت از ورود و خروج و مسافرت در طول کرونا بوده که این رعایت کردن‌های شدید، مواجهه با ویروس را کاهش داد و همین موضوع موجب کاهش ایمنی طبیعی در برابر ویروس شد.

و البته موضوع مهم‌تر در دسترس نبودن مقدار کافی داروهای آنتی ویروسی مؤثر در برابر کووید است که گریبان ژاپن را گرفته است.

مقایسه ژاپن و ایران

به گفته هاشمیان کشور ما در مقایسه با ژاپن هم میانگین سنی جمعیت بهتری دارد و هم به دلیل ابتلای قبلی؛ از ایمنی طبیعی بالاتری برخوردار است. ولی در ارتباط با داروهای ضد ویروسی موثری که مقالات متعدد تأثیر آن را ثابت کرده‌اند می‌توان گفت فعلاً فقط رمدسیویر در دسترس است.

در ارتباط با واکسیناسیون نیز فعلاً در کشور ما واکسن به روز شده‌ای برای واریانت‌های جدید وجود ندارد. اما مطالعاتی در دانشگاه‌ها در جریان است که می‌تواند نتیجه بخش باشد.

کد خبر 740338

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha